Veelgestelde vragen

Heb je een wachtlijst?

Nee, ik heb geen wachtlijst. Dit betekent helaas niet dat ik altijd plek heb maar ik werk gewoonweg niet met een wachtlijst omdat ik dit niet handig vind. Je kunt mijn beschikbaarheid onderaan deze pagina vinden en voor plekjes in de toekomst mag je altijd informeren.

Wat zijn de openingstijden van de opvang?

De opvang is geopend van maandag t/m donderdag van 7.30 – 17.30 uur

Bied je ook 's nachts en in het weekend opvang aan?

Ja,  ook nacht- en weekendopvang bied ik aan. Let op: hiervoor heb ik beperkt plek.

Hoeveel kinderen worden er gelijktijdig opgevangen?

Ik mag per dag 5 gastkindjes tot 4 jaar opvangen.

Wat zijn de tarieven voor de opvang?

Mijn uurtarief is: €7,15 per uur per kind. Mijn weekendtarief is: €10,75 per uur per kind.

Bied je alleen een vaste dagen/uren contract aan of heb je ook een flexibel contract?

Bij Gastouder Daantje Banaantje heb je de keuze om een vaste dagen/uren contract af te sluiten of een flexibel contract.

Bij het vaste dagen/uren contract staan de opvangdagen voor je kindje vast gepland in mijn agenda. Er is voor je kindje op de door ons overeengekomen opvangdagen dan ook altijd een plekje vrij.

Bij een flexibel contract geef je de gewenste opvangdagen en/of uren minimaal 1 maand van tevoren door via whatsapp (bijvoorbeeld; de uren van de gehele maand maart dienen uiterlijk 31 januari doorgegeven te zijn). Ook kun je een maand van tevoren dagen reserveren als je jouw rooster nog niet hebt maar wel zekerheid wilt hebben op een opvangplek. Per gereserveerde dag reken ik 4 uur. Eerst worden de vaste dagen contracten ingepland en de overgebleven plekken worden opgevuld met flexibele opvangcontracten op volgorde van doorgeven.

Kiest je ervoor om geen dagen te reserveren of geef je de dagen / uren te laat door dan loop je het risico dat er op de door je gewenste dagen en/of tijden geen plek is voor je kindje.

Wat voor activiteiten doe je met de kindjes?

Vrij spelen, buitenspelen, knutselen, boekje (voor)lezen, wandelen, dansen, liedjes zingen, (bord)spelletjes spelen, koken/bakken,  boodschapje doen, naar de speeltuin / bibliotheek / markt  / tuincentrum / kinderboerderij / museum / Efteling en werken met educatieve programma’s (bijvoorbeeld Jokie en Jet).

Wat is het beleid met betrekking tot brengen en halen van kinderen?

Ik heb ervoor gekozen om doordeweeks te werken met breng- en haalblokken. Hierdoor creëren we meer rust, duidelijkheid en continuïteit voor de groep en hebben we meer tijd en ruimte om er op uit te gaan. De blokken zijn als volgt ingedeeld:

  • ’s morgens tussen 7.30 – 9.00 uur
  • ’s middags tussen 12.15 – 12.45 uur
  • ’s avonds tussen 16.00 – 17.30 uur.
Wat is je beleid met betrekking tot voeding? Moet ik eten en drinken voor mijn kind(eren) meegeven?

In de opvang draag ik zorg voor: fruit- en groentehapjes, poedermelk tot 1 jaar (eigen merk drogist/supermarkt), fruit, lunch, drinken en tussendoortjes. Ontbijt en avondeten bied ik niet aan in de opvang. Heeft uw kindje een allergie of zijn er specifieke dieetwensen dan dient u zelf zorg te dragen voor eten en drinken.

Gezonde en gevarieerde voeding is een belangrijk onderdeel van mijn opvang. Gedurende de dag eten we samen fruit, volkoren / bruin brood met verantwoord beleg en drinken we melk, water of thee bij de maaltijden. Een tussendoortje bestaat bijvoorbeeld uit een maïs / rijstcracker, koekje, snackgroente, peperkoek of iets dergelijks met een glaasje water (met een smaakje). Ook maak ik geregeld een monkey platter waar verschillende voedingsmiddelen op liggen waarvan de kindjes zelf mogen kiezen wat ze willen eten.

Ik ben van mening dat er bij een gevarieerd dieet af en toe ook plek mag zijn voor een snoep/snackmoment, daarom bied ik de kinderen bij warm weer af en toe een (fruit)ijsje aan of mogen ze zo af en toe een snoepje /  minder verantwoord tussendoortje, bijvoorbeeld bij feestdagen of een verjaardag.

Wat is het beleid met betrekking tot ziekte? Wanneer moeten kinderen thuisblijven vanwege ziekte?

Als je kindje een besmettelijke ziekte heeft kan hij of zij niet naar de opvang komen, denk hierbij onder andere aan: diarree, overgeven, krentenbaard en griep. Ook bij koorts (38 graden of hoger) mag je kindje niet naar de opvang komen. Je kindje moet minimaal 24 uur klachtenvrij zijn voor hij of zij weer naar de opvang mag komen.

Bij afmelding in verband met ziekte van je kindje zullen de gereserveerde uren aan je doorberekend worden omdat er plaats vrijgehouden is voor je kindje.

Contactgegevens

Danielle de Dooij – van Veen

Corellistraat 267

5049EJ Tilburg

  06-42412204

✉ info@daantje-banaantje.nl

Veelgestelde vragen

Contact

Openingstijden

Maandag: 7.30 – 17.30 uur

Dinsdag: 7.30 – 17.30 uur

Woensdag: 7.30 – 17.30 uur

Donderdag: 7.30 – 17.30 uur

Vrijdag: gesloten

 

Beschikbaarheid:

Maandag: vanaf september ’24

Dinsdag: vanaf september ’24

Woensdag: per direct 1 plekje

Donderdag: per direct 1 plekje

© 2020 Gastouderopvang Daantje Banaantje. Alle rechten voorbehouden.